Yoga

Yoga is een eeuwenoude filosofie, een levenswijze. Voor ons in het Westen zijn het de yoga-asana's (-houdingen/-oefeningen) die ons (meestal) op het pad van de yoga brengen. Door verschillende oefeningen te doen brengen we het lichaam in conditie en ontwikkelen we kracht en flexibiliteit, waardoor de energie weer gaat stromen. Dit heeft niet alleen fysiek een positief effect, maar ook mentaal. Via het lichaam brengen we de geest tot rust, waardoor we weer in onze kracht gaan staan en gaan voelen wie we zijn en waar we heen willen.

 

Hatha yoga I

De hatha yogalessen die bij Joelle’s yoga gegeven worden, zijn een dynamische vorm van hatha yoga. We duiken écht in het lichaam en je zult merken dat je je gaandeweg meer en meer bewust wordt van je eigen lichaam. We bouwen kracht op, zowel fysiek als mentaal, en we creëren meer souplesse. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk, iedereen werkt op zijn/haar niveau. Ervaring is hierbij niet nodig.

 

Hatha yoga II

In deze les doen we hetzelfde als in de lessen hatha yoga I, maar we werken toe naar houdingen met meer uitdaging. We zoeken de grenzen nog meer op. Deze lessen zijn geschikt voor wie net een stapje verder wil in zijn beoefening van yoga. Ook doen we hier meer met pranayama: verschillende technieken om de adem te reguleren en te reinigen. Dit is ook de reden waarom deze lessen alleen in de ochtend gegeven worden; het is belangrijk op een zo veel mogelijk nuchtere maag deel te nemen.

 

Yin yoga

Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarin we vooral liggende en zittende oefeningen doen en deze langer aanhouden. Dit werkt door tot in de diepste weefsels van het lichaam en zo rekken we het bindweefsel op, de plek waar we vaak zowel fysiek als mentaal stagneren. Als we deze gebieden meer aandacht geven, merken we dat al snel in het lichaam, maar ook op mentaal vlak. We geven immers weer aandacht aan een gebied dat we al een tijdje verwaarlozen. Een les yin yoga kan soms wat confronterend zijn, maar het is een heel mooie manier om terug te komen bij jezelf.

 

Ik probeer ayurveda altijd bij de lessen te betrekken. Klik hier voor meer informatie over ayurveda.

 

Benieuwd naar welke yogavorm bij je past? Het rooster en de tarieven vind je hier. Een proefles volgen kan altijd en kost €5,-

Mail daarvoor even naar info@joellesyoga.nl of bel naar 06 25 32 90 20.

 

Voor de voorwaarden en het privacy statement klik hier.