Workshop: ayurveda voor iedereen

Gepubliceerd op 29 januari 2019 om 13:08

Ayurveda wordt ook wel gezien als het zusje van de yoga. Volgens de (ayur)vedische filosofie bestaat alles uit 5 elementen. Aarde, water, lucht, vuur en ether. En deze elementen kunnen weer onderverdeeld worden in drie energie types die aanwezig zijn in iedereen en alles wat leeft. Deze drie types zijn noem je vata, pitta en kapha. Ook wel de dosha's genoemd.

Vata bestaat uit de elementen lucht en ether. Pitta bevat vuur en water en kapha aarde en water. We hebben allemaal alle dosha's in ons, en daarmee ook alle elementen. Maar ons DNA bepaald in welke hoeveelheid we van elke dosha in ons hebben om in onze kracht te kunnen staan. Onze natuurlijke staat van zijn.

 

Als we deze natuurlijke staat van zijn zouden weten te behouden is er niks aan de hand. Maar gaandeweg raken we steeds meer uit balans. Door onder andere gebeurtenissen, voeding en leefstijl. We creëren ongezonde patronen en zo raken we onze werkelijke zelf steeds een beetje meer kwijt. Met ayurveda zoeken we de disbalans op en kunnen we deze gaan herstellen. Zo kunnen we niet alleen ziektes voorkomen, verminderen en/of genezen; ook komen we steeds een beetje dichter bij onszelf. Vaste patronen slijten en afvalstoffen worden afgevoerd. Dit doen we door middel van het veranderen van het voedingspatroon, aanpassingen op het gebied van leefstijl en/of behandelingen met olie, kruiden, drukpunten en massages. Ook kunnen we detoxen. Het mooie aan ayurveda vind ik dat je zo ver kan gaan als je zelf wil, een wekenlange detox of een kleine verandering op leefstijl gebied, voor iedereen is er een manier om met ayurveda aan de slag te gaan. Een kleine verandering kan al heel veel doen.

 

In deze workshop gaan we dieper in op de dosha’s (vata, pitta, kapha). Je kan gaan (h)erkennen waar bij jou een eventuele disbalans zit en wat je er zelf, thuis aan kan doen om deze te herstellen. Je leert op een andere manier naar jezelf en de omgeving kijken en leert waarom iets goed is voor de één maar niet voor de ander. Het wordt een actieve workshop vol informatie voor vragen en we gaan actief met elkaar aan de slag. Een hele ochtend vol ayurveda!

 

LOCATIE:    Joelle’s yoga & ayurveda

WANNEER: Zaterdag 2 maart 2019

TIJD:            10.00 uur - 13.00 uur

KOSTEN:    €30,-

 

TIP! Volg deze workshop en de workshop: Yoga & Ayurveda in het voorjaar samen voor maar €50,-

 


«   »