Gebalanceerd het najaar in

Gepubliceerd op 9 juli 2018 om 11:36

Misschien voelt het er wel nog helemaal niet naar om na te denken over het najaar... Het is ook zo'n fijne zomer! En daar kunnen en mogen we ook van genieten. Volgens de ayurveda staat het element vuur centraal in de zomer. En dat is ook de reden waarom we trek krijgen in koude drankjes en salades. Om het een beetje koel te houden. Super lekker, zo op een terrasje! Salades en koude dranken, vers fruit.. allemaal koud en rauw, eigenschappen van vata waarin het element lucht centraal staat. En dit is niet goed of fout maar met uitzicht op de herfst, waarin het element lucht ook centraal staat, is dit eigenlijk niet zo heel handig. Want zoveel lucht zorgt voor een chaotisch gevoel, 's nachts liggen we veel wakker, krijgen we een droge huid, een opgeblazen gevoel, of we worden ziek. Dingen die we allemaal kunnen gaan ervaren zodra de herfst begint.

 

Wil je ook wat rustiger het najaar in? Stevig en gegrond? Dan is deze workshop echt wat voor jou. We beginnen de dag met een yogasessie waarbij het kalmeren van vata centraal staat. Daarna doen we een aantal technieken om de adem te leren beheersen, te reinigen en de energie beter te laten stromen. In de yoga en ayurveda noemen we deze technieken pranayama.

Na de pranayama is het tijd voor een heerlijk grondend ontbijtje en een kopje chai waarbij ik nog wat uitleg over het seizoen en wat tips geef over hoe we deze tijd van het jaar toch in balans blijven! Ook is er ruimte voor vragen.

 

Datum: Zaterdag 29 september

Tijd: 08:00 uur - 10.30 uur

Kosten: €25,-

 


«   »