Workshop: Verstillen kunnen we leren

Gepubliceerd op 3 januari 2019 om 14:53

We willen het allemaal kunnen. Zitten en mediteren. Gedachten op nul kunnen zetten en doen. De ervaring leert dat het inderdaad klopt dat als je elke dag dezelfde tijd gaat zitten en je begint met mediteren, dat het dan ook steeds beter gaat. En vooral: dat je er wat aan hebt in je dagelijks leven. Ook als je concentratie ver te zoeken is en er nog heel veel gedachten door je hoofd gaan. Met veel discipline lukt het iedereen! Maar die discipline hebben we niet allemaal óf denken we niet te hebben. We hebben er geen tijd voor, geen zin in, zijn er te chaotisch voor: allemaal redenen om het niet te doen. Precies de momenten waarop we het dus wel zouden moeten doen.

Vanuit de ayurveda (maar ook wel vanuit de yoga) kijken we er iets anders naar. We benadrukken natuurlijk hoe belangrijk het is om een bepaalde routine te ontwikkelen waardoor het een gewoonte wordt. Net als tanden poetsen. Waarmee je discipline veranderd in het gewoon doen. Omdat je het belangrijk vind. Fijn vind. Of omdat je het gewoon nodig hebt. Maar in ayurveda kijken we eerst naar jouw state of mind op dit moment en gaan we handelen vanuit daar. Omdat zitten en mediteren soms gewoon nog een te grote stap is. Voor een ieder verschilt dat. De één heeft een goede sessie yoga nodig van tevoren om eerst vanuit het hoofd te zakken in het lichaam. De ander kan dit met de adem doen en weer een ander heeft eerst een aantal sessies geleide meditaties nodig. Wat het dan ook mag zijn, het is niet erg om soms even een stapje terug te doen en een manier te vinden waar jij mee aan de slag kan. En waar je nu al wat aan hebt. Om later, mocht je dat willen, de volgende stap te kunnen doen.

In deze workshop gaan we aan de slag met verschillende technieken. Fysiek, mentaal en met de adem om te verstillen. Technieken die jij thuis praktisch kan toepassen. Voorafgaand aan je meditatie, als meditatie, voor een diepere slaap of gedurende de dag, wanneer je het nodig hebt: wanneer je net thuiskomt van werk en even moet omschakelen of misschien wel op je werk in je kantoorstoel! (en ja dit kan ook zonder dat iemand het doorheeft!)

 

Heb jij ook de behoefte om te verstillen? Om op zoek te gaan naar jouw 'uitknop'?

Meld je dan snel aan via info@joellesyoga.nl

 

Datum: Zaterdag 23 februari 2019

Tijd: 10.00 uur - 11.30 uur

Kosten: €15,00

Locatie: Joelle's yoga en ayurveda, Nijmegen

 

 


«   »