Workshop: een warme winter vol energie!

Gepubliceerd op 22 november 2018 om 13:25

We hebben allemaal nieuwe voornemens als het nieuwe jaar begint. Maar helaas zijn 80 % van alle voornemens na de eerste twee weken als sneeuw voor de zon verdwenen. Sporten, afvallen, vriendelijker zijn, geld verdienen, ik heb het allemaal al voorbij horen komen. Wat mij het meest opvalt is dat dit niet komt doordat we niet willen, maar voor mij persoonlijk is het de tijd van het jaar wat maakt dat ik het moeilijk vind mijn goede voornemens vol te houden.

Want wie gaat er nou als het al zo donker is buiten nog de deur uit met een zware maag vol stamppot; om nog naar de fitness te gaan? Daarbij denk ik dat het beeld te romantisch is; eerst weken feest, sinterklaas, kerst, oud & nieuw  en dan begint het nieuwe jaar en gaan we alles ineens anders doen! De straten zijn leeg, de cadeautjes zijn uitgepakt, het eten is op. We gaan weer aan het werk en moeten onze voornemens gaan waarmaken. De knusse avondjes bij de kachel voor de tv worden lang, de bordspellen zijn gespeeld; het is nu écht winter. Je moet er van houden. En een aantal van ons vinden het heerlijk; de kou, laagjes aan, misschien wel wat sneeuw of ijs.. In tegenstelling tot een aantal jaar terug kan ik er ook echt van genieten. Maar dit geldt niet voor iedereen. Een groot deel van ons trekt de deuren dicht en zie je ergens in het voorjaar weer voorzichtig naar buiten komen. Wat niet verkeerd is, de winter is er natuurlijk ook voor om naar binnen te keren. Zonder dat is er ook geen zomer vol bruisende energie. Maar we moeten er ook niet in blijven hangen.

 

De winterdip. De één heeft er meer last van dan de ander. Maar ik denk dat iedereen wel eens een winter heeft gehad waarin we last hadden van vermoeidheid, een zwaar futloos gevoel, hele koude voeten, (te) veel slapen en wanhopige pogingen om vitamine D bij te slikken om ergens nog wat energie vandaan te halen.

Wat we ook vaak vergeten is dat het anders kan! Het hoeft niet elke winter zo te zijn. Volgens de ayurveda zijn er hele logische verklaringen waarom we ons voelen zoals we ons voelen. En er zijn ook hele simpele remedies voor. Met deze workshop zijn we de winterdip voor! Door een aantal dingen te veranderen in je patronen komen we al heel ver. We starten met een fijne yogales
aangevuld met een berg aan tips om de winter energiek, warm en met een goed gevoel door te komen. We gaan praktisch aan de slag zodat jij hier thuis mee uit de voeten kan.


Ben jij ook klaar met het zware gevoel wat kan ontstaan in de winter? Start het nieuwe jaar
met deze workshop en bereid je voor op een aantal hele fijne wintermaanden….

Natuurlijk inclusief thee & lekkers!

 

WAT: Workshop een warme winter vol energie!
DATUM: 5 januari 2019
TIJD: 10.00 uur - 12.15 uur
KOSTEN: 25 euro
WAAR: Joelle’s yoga en ayurveda, Pontanusstraat 22 in Nijmegen

 


«   »